250622

Lilløy på tur med Lilløy 25/06-2022


Lørdag 25. juni dro 22 personer fra Lilløy-familien på tur med snutebussen som for ca. 60 år siden tilhørte min far Torleif Lilløy.
Det er slik i vår alder at vi stort sett samles i begravelser, men det kan jo også være greit å samle familien før en selv blir hovedpersonen. Det var også moro å kunne vise frem bussen til bestefar og oldefar og se hvordan dette var for 60 år siden
Det var meningen at vi skulle hatt en båttur til Merkebekk, men Toke var så nedtappet at dette ikke gikk. Derfor gikk turen til Bygdetunet i Drangedal til kaffe og vafler m.m. før vi satte kursen til Tokeblikk på Neslandsvatn og koldtbord.
Det ble en hyggelig og avslappet dag med strålende vær, men på hjemturen ble vi påkjørt bakfra idet to biler kjørte inn i hverandre og deretter smalt inn i bussen bakfra. Det var fullstendig villmannskjøring og to personer ble alvorlig skadet. Bussen fikk en alvorlig smell, krenget over og holdt på å velte. Men Kent Jarle klarte brasene og greide å holde bilen på veien. Takket være han gikk det bra med oss alle.
Det har vært mye stri med bussen i våres pga. brukket fjær og jeg vil derfor takke alle som hadde stått på for å få den kjøreklar. Det ble en fin opplevelse bortsett fra den siste delen, men den har vi dessverre ikke herrdømme over. Hilsen Bjørn Lilløy.